Zo verdien je geld met Pokemon kaarten

-
Zo verdien je geld met Pokemon kaarten

Zo verdien jij geld met Pokémon kaarten!

Dus jij vraagt je jezelf af hoe jij je Pokémon kaarten kunt verdienen. Lees dan verder.

De Pokemon-franchise is enorm groot, ze hebben voet aan de grond in bijna elk mogelijk entertainmentgenre en de vraag naar Pokemon neemt altijd toe. Dus waarom hierin niet investeren en een goed rendement behalen? We hebben al veel nieuwskoppen gezien die laten zien hoe Pokemon TCG-verzamelaars (TCG: Trading Card Games, red.) hun kaarten voor duizenden euro's verkopen.

Als je ooit over deze vragen nadenkt, is de kans groot dat je hebt gedacht aan het starten van je Pokemon TCG-verzameling als een investeringsmogelijkheid, en je zou absoluut gelijk hebben om dit te doen. Als het actief winst maakt, waarom zouden we er dan geen geld mee verdienen? Maar het is niet zo makkelijk als het lijkt. Vandaag geven we je een idee over hoe de TCG-markten werken en hoe je erin kunt investeren en een goed rendement kan behalen.

Een kijkje in de wereld van de TCG

Voordat we beginnen met investeren in Pokemon kaarten, moet je begrijpen hoe deze waarde wordt bepaald: je moet weten hoe dit werkt; we gokken hier niet in; er zit altijd een reden achter het bepalen van de waarde van een kaart. 

Zoals we weten, draait de Pokemon-franchise op een basismodel; ze hebben een hoofdreeksspel dat het bedrijf drijft, nieuwe Pokemon kaarten worden onthuld in elk hoofdreeksspel. Deze Pokemon worden vervolgens ook verwerkt tot merch en TCG.

Aangezien Pokemon waarschijnlijk de meest prominente entertainmentfranchise is die er is met een nettowaarde heeft van $93 miljard. Daarnaast is de Pokemon TCG community erg loyaal. De community is gedreven, dus je weet dat je altijd iemand vindt om aan te verkopen.


Waarom TCG-kaarten zo gewild zijn

De Pokemon TCG drukt een beperkt aantal kaarten per set en uitbreiding af; soms komen er herdrukken (reprints). Toch zijn deze herdrukken zeer zeldzaam, dus als het je lukt om een ​​kaart te trekken met een zeer lage pull-rate, dan bezit je plotseling een asset die op de lange termijn geld kan opleveren.

Hoe, vraag je je misschien af? Welnu, er zijn veel Pokemon kaarten verzamelaars, en om een ​​verzameling compleet te maken, in plaats van een hoop boosterpacks te kopen, kunnen ze direct een zeldzame kaart kopen van iemand die hem al bezit. De prijs is volledig afhankelijk van het vraag en aanbod van een Pokemon kaart en relevantie in de Pokemon TCG community.


Wat zijn "graded" Pokemon kaarten?

Waardevolle kaarten taxeren? Ga dan graden!

Wanneer je een zeldzame Pokemon kaart trekt, is het een goede gewoonte om deze niet te beschadigen en deze zo snel mogelijk in een plastic hoes te doen. Omdat verzamelaars kaarten willen die in perfecte staat zijn, is het essentieel dat je kaarten er goed uitzien

Om de staat van een Pokemon kaart te beoordelen, doken er een aantal beoordelingsbureaus op, ze beoordelen de kaart, en hoe hoger het cijfer, hoe meer geld je kunt eisen. Een PSA 9-10-kaart wordt meestal voor het meeste geld verkocht. Lees hier meer over het taxeren van Pokemon kaart.


Is Pokemon TCG een goede investering?

Inmiddels begrijp je hoe de Pokemon TCG werkt; laten we eens kijken hoe je wat rijkdom kunt genereren, want dat is waarom je hier bent gekomen.

Investeren in Pokemon kaarten betekent op de hoogte zijn van elk marktnieuws; net als op de aandelenmarkt moet je uitkijken naar kansen. Omdat er enkele speciale dozen en producten zijn die Pokemon verkoopt en die gegarandeerd zeldzame kaarten bevatten, zijn deze producten meestal uitverkocht.

Over het algemeen geldt het: hoe zeldzamer de kaart, des meer de kaart waard is. Nu kun je zeldzame kaarten krijgen door ze ronduit te kopen als je denkt dat het in de toekomst tegen een prijs zal waarderen, of je kunt boosterpacks kopen in de hoop deze zeldzame kaarten te vinden of je kunt. Maar dat betekent niet dat je met normale kaarten geen geld kunt verdienen. Heel veel verzamelaars of bedrijven zoeken ook naar "bulk kaarten". Dat betekent dat je met de kaarten die je niet meer wilt, ook gewoon kwijt kan voor een leuke prijs. 

Welke items zoeken Pokémon verzamelaars/investeerders?

  • Onaangeraakte verpakte Pokémon boxen en -tins 
  • Individuele zeldzame Pokémon kaarten zoals een Charizard kaart.
  • Pokemon kaarten bulk
  • Graded Pokémon kaart.

Welke platformen kan ik mijn Pokemon kaarten verkopen?

Mocht je toevallig zeldzame Pokemon kaarten hebben, en mocht je kaarten willen verkopen. Dan kun je bij het volgende adres zijn om je (waardevolle) kaarten te verkopen: 

  • Ebay.com
  • Marktplaats
  • Facebook 

Let op! geheel op eigen risico. Ken de gevaren van waardevolle spullen verkopen via het web.


Conclusie

We denken dat het punt nu heel duidelijk is gemaakt: Pokemon kaarten kunnen goede rendementen geven aan de slimme Pokemon verzamelaars en -investeerders. Als je overweegt jouw geld van de ene op de andere dag te verhogen, vergeet het maar. Als je oprecht geïnteresseerd bent in de Pokemon kaarten community, moet je gewoon beginnen met het verzamelen van deze kaarten. Er geld mee verdienen is slechts een bijproduct.

Ben jij een verzamelaar? Of ben je van plan om te gaan verzamelen? Laat het weten in de comments.


Laat een reactie achter

Plaats een notitie. Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

AANBEVOLEN

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022