Top 5 beste Pokemon kaarten ooit

-
Top 5 beste Pokemon kaarten ooit

Sommige Pokémon kaarten vallen net iets meer op dan de rest - ofwel vanwege de nostalgie uit je eigen jeugd door het spelen van de videogames en door herinneringen aan het oppikken van de basisprincipes van het spelen van Pokémon TCG, omdat ze bijzonder populair of krachtig zijn, of gewoon omdat het echt mooie kaarten zijn dankzij de buitengewone kunst van de Pokémon TCG-illustratoren, showcase met alternatieve illustraties en full-art kaarten. Zeldzame en krachtige kaarten zijn waar iedereen naar op zoek is, een reeks unieke legendarische kaarten om je kaartspel mee te vullen.

Met duizenden en duizenden kaarten en potentiële Pokémon-trainers die elk hun eigen voorkeuren hebben voor typen, Pokémon en vaardigheden, is het moeilijk om vast te stellen wat de 'beste' Pokémon-kaarten zijn - meet je het succes van een kaart aan hoe goed- bekend is of hoe ver het een competitieve pro-speler brengt in de Pokémon TCG Wereldkampioenschappen?

Iedereen heeft zijn eigen lijst met favorieten, maar één ding is zeker: het belangrijkste van een kaart is de mogelijkheid voor spelers om er plezier mee te hebben. Dat kan zijn door het te verzamelen, losse wedstrijden te spelen met vrienden of zelfs een plaats te bemachtigen in de volgende ronde van een groot toernooi. Elke kaart die je in je kaartspel wilt opnemen, maakt hem uniek, en als hij om welke reden dan ook belangrijk voor je is, is dat een even goede reden om hem op te nemen.


Beste Pokémon TCG-kaarten


Met dat alles in gedachten, zijn hier tien van de beste Pokémon-kaarten uit de lange geschiedenis van het ruilkaartspel en vele uitbreidingen. Ze omvatten het krachtige en het mooie, het gewone en het zeldzame, het bekende en het meer obscure. Het enige dat ze gemeen hebben, is dat je ze allemaal moet vangen.



1. Shaymin EX (volledige kunst)


Tijdens het Roaring Skies-tijdperk van de Pokémon TCG was Shaymin een must-have voor bijna elk deck. Het werd zowel door competitieve spelers als door amateurs gebruikt vanwege de vaardigheid Set Up, waarmee de speler zijn hand kan vullen met maximaal zes kaarten van zijn kaartspel wanneer de Pokémon voor het eerst in het spel wordt gebracht. Met dit vermogen om de meest omstreden games te kantelen, werd Shaymin EX een zeer gewilde kaart, die voor hoge prijzen werd verkocht op veilingsites zoals eBay en door sommige spelers het gewaardeerde Pokémon TCG-bezit werd.



2. Surfing Pikachu



Aan een heel ander uiteinde van het spectrum werd de Surfing Pikachu-kaart uit de X/Y: Evolutions-set populair, niet vanwege zijn vaardigheden of competitieve bekwaamheid, maar omdat het een ronde Pikachu op een surfplank is. Er is iets zo aangenaams aan de nostalgische kunst op deze kaart dat mensen het gewoon leuk leken te vinden om het aan hun collectie toe te voegen - en kijkend naar Pikachu's blije gezichtje, wie niet?



3. Charizard GX (Rainbow Rare/Full Art)



Met de introductie van Sun & Moon kwam er een ander soort zeldzaamheid van kaarten. Je moest nu niet alleen op jacht naar de Pokémon die je wilde, maar ook naar de Full Art en Rainbow Rare prints ervan. De Rainbow Rare-kaarten glinsteren in prachtige regenboogkleuren die gewoonweg onweerstaanbaar zijn voor zowel verzamelaars als spelers.



4. De Trump card van Lysandre



Als je ooit Pokémon X- en Y-videogames op Nintendo 3DS hebt gespeeld, herken je dit bekende en niet zo vriendelijke gezicht misschien. Hoewel het niet eerlijk zou zijn om te zeggen dat dit een van de meest populaire kaarten is, is het zeker een van de meest bekende - bijna beruchte. Lysandre's Trump Card werd verbannen uit competitief Pokémon TCG-spel omdat hij overmeesterd was; met de mogelijkheid om het hele spel een schone lei te maken voor alle betrokkenen door alle kaarten van hun aflegstapel terug in hun stapel te schudden, is het dan een wonder?



5. Pikachu (Full Art /Radiant Collection)



Iets wat er altijd mooi uitzag in een Pokémon TCG verzamelmap zijn de Full Art-kaarten van de Radiant Collection. Deze Pokémon-kaarten zijn met opzet ontworpen om er anders uit te zien dan andere kaarten, waardoor Pokémon op een leukere en mooiere manier wordt weergegeven, in plaats van er cool of sterk uit te zien. Dit maakte de collectie populair bij mensen die genoten van de schoonheidswedstrijden binnen de Pokémon-serie van videogames.



6. Tapu Lele GX (Full Art)



Tapu Lele veroorzaakte nogal wat opschudding in de Pokémon TCG-competitieve scene toen het arriveerde als onderdeel van de Sun & Moon: Guardians Rising-uitbreiding, en verscheen in een groot aantal competitieve decks, vooral dankzij zijn vermogen Wonder Tag. Door spelers in staat te stellen supporterskaarten uit hun kaartspel te trekken en ze onmiddellijk te gebruiken, kantelde het hele games in zijn voordeel - en hierdoor werd Tapu Lele een zeer populaire, redelijk dure kaart.



7. Mewtwo en Mew (Tag Team GX/Full Art)



De Tag Team GX-kaarten uit de Sun & Moon: Team Up-set bevatten beroemde duo's van alle variëteiten, van het feeënmagische duo Sylveon en Gardevoir tot het onwaarschijnlijke waterpaar Wailord en Magikarp. Maar geen duo zal ooit zo bekend, populair of goed bij elkaar passen als de Mewtwo en Mew Tag Team GX-kaart. Met twee van de beroemdste legendarische Pokémon in de hele Pokémon-serie, biedt deze kaart krachtige paranormale bewegingen meteen en na. 

bron: dicebreaker.com

Wat vind jij van deze kaarten? 


Laat een reactie achter

Plaats een notitie. Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

AANBEVOLEN

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022