Waarom is Pokemon zo populair?

-
Waarom is Pokemon zo populair?

Waarom is Pokemon zo populair, is het de hype waardig?

Tenzij je sinds het begin van dit jaar onder een steen hebt geleefd, heb je misschien iets gehoord over de Pokemon-franchise of de Pokemon TCG. Dit jaar markeert het 25-jarig jubileum van de Pokemon-franchise als geheel. De viering van dit jubileum begon al in 2019.

Omdat het de 25e jubileum van Pokemon is, besloten de mensen bij Pokemon de Poke-fans heel veel verrassingen te geven, waaronder de aankondiging van twee nieuwe games en een gloednieuwe feestset die veel herdrukken van de oudere generaties zou bevatten!

Beroemde Amerikaanse persoonlijkheden zoals Logan Paul en Logic hebben ook olie op het vuur gestoken door de eerste editie Pokemon-kaarten te bemachtigen. En niet zomaar een willekeurige kaart, maar de meest begeerde Pokemon TCG-kaart, de Charizard Base Set. Logan Paul ging zelfs zo ver dat hij de kaart droeg tijdens zijn beroemde wedstrijd tegen Floyd Mayweather!

In Nederland was deze hype ook al snel opgemerkt. Bekende Youtubers zoals Enzo Knol en de Familie Lakap gingen ook mee met de Pokemon rage. Waardoor veel jonge kinderen naar op keken en zelf ook Pokémon kaarten willen open maken. 

Hoe komt dat Pokemon zo populair is geworden?

Aangezien er zoveel inhoud uit Pokemon komt en zo'n gekke waardering voor meer kaarten, moet er een reden zijn achter zo'n surrealistische hype rond de Pokemon-franchise. Maar om te begrijpen waarom Pokemon bijna een industrie van $100 miljard is, moeten we eerst een stap terug doen en kijken hoe het is begonnen.

Pokemon werd geïnspireerd door insecten die kinderen verzamelden; het concept was vrij eenvoudig. Verzamel deze "Pocket Monsters" in het spel en vecht tegen ze. Vecht tegen ze in de modus voor één speler en ook met je vrienden. Omdat elke generatie nieuwe Pokemon toevoegde, bleef de hype rond de nieuwe releases altijd hetzelfde.

De Poke-rage verspreidde zich over de hele wereld en Pokemon nam het inderdaad over. De Pokemon TCG is begonnen als gewoon een ander spel in de franchise. Toch evolueerde de TCG al snel naar een markt voor verzamelobjecten, en tot op de dag van vandaag kopen miljoenen mensen Pokemon TCG-kaarten om ze te verzamelen, niet om ermee te spelen.

Waarom zijn de Pokémon kaarten zo erg gewild?


De Pokemon TCG bevat Pokemon uit de games uit de hoofdreeks. De TCG kwam al snel in een stroomversnelling en binnen een jaar of twee werden kampioenschappen gestart om de beste TCG-speler in Japan te vinden.

De TCG bereikte al snel zijn weg naar het westen en de Poke-fans aten alles op wat ze te pakken konden krijgen. De Pokemon TCG-kaarten waren enorm succesvol, zozeer zelfs dat sommige kaarten voor hoge prijzen op tweedehandsmarkten werden verkocht, meer dan waarvoor ze door het bedrijf werden verkocht.

Veel Pokemon-fans begonnen hun eigen collecties, maar de zeldzame kaarten waren moeilijk te vinden, dus in plaats van tonnen en tonnen boosterpacks te kopen in de hoop de gewenste kaart te krijgen, begonnen verzamelaars zeldzame kaarten rechtstreeks te kopen van de spelers die het geluk hadden er een te trekken.


Is Pokemon een eendagsvlieg of een investering?


Als je de blog grondig hebt gelezen, zul je begrijpen wat de Pokemon-waanzin drijft. De hype rond Pokemon is niet een of andere rage; Pokemon is een juggernaut in de entertainmentindustrie met een waardering van ongeveer $ 93 miljard.

De Pokemon-franchise heeft een goede plek gevonden, zo lijkt het; ze hebben een formule dat elke keer werkt, dus denk niet dat ze snel van manier zullen veranderen, want de hype rond Pokemon zal er altijd zijn. Dus, kortom, om dit artikel samen te vatten, de Pokemon-franchise als geheel is de hype die het krijgt absoluut waard. Pokémon bestaat niet voor niks al 25 jaar :-)

De game uit de hoofdserie wordt elke keer dat ze worden uitgebracht door miljoenen gekocht en gespeeld. Dat geldt niet voor veel grote franchises. Dus als je erover denkt om Pokemon te verzamelen, is dit misschien een goed moment, want er komen nog steeds nieuwe uitbreidingspakketten voor het Sword and Shield-tijdperk uit.

Wij verwachten dat de Pokémon rage wel lang gaat blijven. De mensen achter Pokémon kaarten zijn in ieder geval druk bezig om de leukste sets te ontwerpen. Zo blijkt dat in februari volgend jaar een hele mooie set komt waar de hype nu al voor is: Pokemon - Brilliant Stars. Dit jaar kwam de 25-jarige jubileum Pokemon kaarten set: Celebrations.

Mocht je willen investeren in de Pokemon kaarten, dan is  hetbeter om zo vroeg mogelijk te beginnen. De sets die vandaag nog te koop zijn, zijn over een jaar niet meer te koop, waardoor de prijzen alleen maar gaan stijgen. 

Ga jij Pokemon dit jaar in je verlanglijstje zetten? Of juist niet? Laat het weten in de comments.


Laat een reactie achter

Plaats een notitie. Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

AANBEVOLEN

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022