Wat is de Pokemon base set?

-
Wat is de Pokemon base set?
Als je onlangs kennis hebt gemaakt met de Pokemon TCG, heb je de term Pokemon Base Set misschien vaak gehoord. De base set van Pokemon TCG is een van de meest iconische sets, niet alleen in de geschiedenis van Pokemon, maar in de hele geschiedenis van kaartspellen.

De "base set" is waar het allemaal begon, en daarom zijn de prijzen van deze kaarten op zijn zachtst gezegd gek. Omdat de base set de eerste Pokemon kaarten set was, hebben velen er een speciale band mee, en veel Poke-fans zouden deze oudere zeldzame kaarten graag in handen willen krijgen.

Maar gewoon alles in een vrije markteconomie, wanneer er een laag aanbod en een grote vraag is, stijgt de prijs exponentieel, en dat is wat er is gebeurd met deze Pokemon kaarten uit de base set. De zeldzame kaarten zijn zo zeldzaam dat ze geld in 6 cijfers ophalen!

Dus vandaag zullen we de Pokemon base set aan je uitleggen, welke kaarten het meest waard zijn, en welke kaarten je moet gebruiken als je je eigen Pokemon TCG-verzameling wilt beginnen, maar een eerlijke waarschuwing voordat we verder gaan, zoals deze auto's zijn zo begeerd dat er veel valse kaarten zijn, dus zorg er altijd voor dat je de kaarten controleert voordat je koopt.

Met dat uit de weg, laten we erop ingaan.

Maar wat is de Pokemon base set?

Why is the Gen 1 Pokemon card Base Set so expensive? - GameRevolution
Pokemon was de rage in de jaren 90; elk kind was geobsedeerd door dit spel dat je onderweg kunt spelen; de Pokemon-games uit de hoofdserie hebben een revolutie teweeggebracht in de handheld-industrie! De Pokemon-anime en Pokemon-merchandise verkochten als warme broodjes, dus het Pokemon-bedrijf besloot hun voetafdruk te vergroten via een TCG!

In 1996 werd de eerste editie van de Pokemon TCG uitgebracht in Japan, en het zag de Amerikaanse release na 3 jaar, d.w.z. in 1999. TCG was op dat moment niet echt populair. De enige bekende TCG was MAGIC, en het was ook niet zo groot. Daarom besloot het Pokemon-bedrijf de productie van de TCG uit te besteden aan tovenaars van de kust. Zo heeft een buitenlands bedrijf de eerste editie gemaakt en niet door Pokemon.

Er waren vier verschillende prints voor dezelfde base set. Deze set van de eerste editie had het merkteken van de eerste editie, de schaduwloze set, de set met een schaduw en een set waarop de woorden 1999-2000 Wizards waren geschreven, waardoor het waardevoller werd.

Al deze sets hadden dezelfde kaartenverdeling; er waren Pokemon-kaarten, trainerkaarten en energiekaarten. De TCG was niet zo uitgebreid als tegenwoordig, er waren niet veel kaarten om uit te kiezen, en in tegenstelling tot vandaag waren er geen kaarten voor support cards.

En net als elke andere Pokemon-set, had deze set ook holografische kaarten, en dat waren de duurste uit de set.

De base set Pokemon kaarten van de 1e editie haalt verreweg een hoop waarde; de kaarten verkopen voor duizenden dollars en hebben veel hype om hen heen. Onlangs hebben grote beroemdheden als Logan Paul, Gary Vee en Logic olie op het vuur gestoken door de TCG te onderschrijven door er veel over te praten.

Dus als je op zoek bent naar de hype-trein, geef dan verantwoord geld uit, aangezien de TCG opblaast en naarmate nieuwere generaties in deze hobby komen, zal hun waarde in de toekomst alleen maar toenemen; er is geen twijfel over mogelijk.

De base set booster box is bijna niet te verkrijgen, omdat deze al zo oud is. Wel zullen er aanbieders zijn op het web. Je kan uitrekenen tot 15.000 euro uit te geven aan een Pokemon base set booster box. 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Recommended

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022