Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

-
Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

Hoeveel zijn mijn Pokémon kaarten waard?

Het verzamelen van Pokemon TCG (Trading Cards Game, red.) is de nieuwe hobby geworden dat iedereen tegenwoordig lijkt te doen. Veel beginnende verzamelaars zijn op de TCG-trein gestapt en willen hun verzameling beginnen en zo snel mogelijk alle zeldzame kaarten krijgen.

De opwinding van een nieuwe verzamelaar is groot, maar soms kan deze opwinding tegen hen worden gebruikt om neppe Pokemon kaarten te verkopen of kaarten dat geld niet waard zijn. In deze blogpost hebben we besloten om jullie voor in te lichten over hoe ze de waarde van een Pokemon-kaart kunnen kennen.

Deze kennis zal je helpen de waarde van je eigen kaarten te achterhalen en de waarde van de kaarten die je misschien koopt te controleren!

1. Condition (staat) van de kaart

De staat van een Pokémon kaart is erg belangrijk aangezien je deze kaart voor een lange tijd in je verzameling zult houden. Het hebben van een beschadigde kaart of een kaart met gescheurde onderdelen is geen goed teken; dit zal de waarde van de kaart drastisch verlagen, dus zorg ervoor dat je je kaarten veilig bewaart.

De conditie is zelfs zo essentieel dat veel online portals specifieke tags hebben om slechte auto's van goede te onderscheiden, bijvoorbeeld - Mint, Bijna Mint, Matige schade, enz. Zodra je een zeldzame kaart krijgt, stop je deze in een plastic hoes.

Conclusie de staat van een kaart is erg belangrijk, vooral voor echt zeldzame kaarten zoals de First edition Charizard base Set-kaart. Er zijn verschillende kaarten taxeer bureaus die deze kaarten beoordelen. Deze agentschappen worden zeer serieus genomen door Pokemon-verzamelaars omdat ze zeer nauwkeurig zijn. Daar lees je meer over in deze blog.

  2. Pokemon set

  Ook de set waaruit de kaart komt, maakt veel uit. De kaart vormt een set met veel vergelijkbare kaarten in omloop. Ook al heb je een zeldzame kaart, de waarde van de kaart zal dalen; de basiseconomie, meer het aanbod, minder de prijs.

  De originele basissetkaarten zijn kostbaar omdat het de originele basissetkaarten waren. Dit komt omdat de eerste set niet meer te verkrijgen zijn en steeds zeldzamer wordt. Vergelijk dit nu met kaarten uit de nieuwste Sword & Shield set en je begrijpt meteen de waarde van de kaart. De nieuwste releases van Pokemon kaarten zijn van nature minder zeldzaam, omdat ze worden gedrukt om aan de vraag te voldoen.

  3. Rarity (zeldzaamheid)

  2 girls identification card

  De zeldzaamheid van een kaart kan gemakkelijk worden onderscheiden door simpelweg naar de vorm aan de onderkant van de kaart te kijken. Er zijn 6 zeldzaamheidsniveaus in de Pokemon TCG, en elk kan worden geïdentificeerd door een symbool dat ze op de kaart hebben.

  "Common" kaarten hebben een cirkel

  "Uncommon" kaarten hebben een diamant

  "Secret" kaarten krijgen de stervorm

  "Ultra rares" hebben ook een ster, maar een gouden of zilveren, en last but not least, de geheime secret kaarten hebben ook de gouden of zilveren ster. De enige manier om te weten of een kaart "Secret Rare" is, is door het kaartnummer te controleren; het zal groter zijn dan het totale aantal kaarten in de set, bijvoorbeeld - 167/165

  4. Graded kaarten

  An Introduction to Pokemon TCG CGC Grading - ChannelFireball - Magic: The Gathering Strategy, Singles, Cards, Decks

  Je kaarten kunnen meer waard zijn als je deze kaart laat taxeren oftewel op zijn Engels "grading". Je laat je kaarten taxeren door taxeerbureaus. Je herkent een graded/getaxeerde kaart aan de beoordeling en hard hoesje erom heen zoals op de afbeelding hierboven ziet.

  Deze taxeerbureaus brengen kosten in rekening om jouw kaart te controleren en een beoordeling te geven.

  Een kaart wordt beoordeeld op:

  • centrering
  • hoeken
  • randen
  • oppervlakken

  Je Pokemon kaart moet echt heel goed uitzien voor een beoordeling van 10/10. Hoe hoger de beoordeling, hoe meer hij waard is.

  Zorg ervoor dat je de website van de ratingbureaus bezoekt voor meer informatie. Wij raden persoonlijk een Amerikaanse taxeerbureaus zoals PSA en Beckett, omdat deze in de markt meer gewaardeerd zijn en ook meerwaarde heeft voor de community. 

  Lees hier meer over graden/taxeren van een Pokémon kaart. 

  5. Glimmende kaarten

  Heb je toevallig een glimmende Pokemon kaart in je verzamelmap zitten? In de community noemen we deze ook Holo Pokemon kaarten. Glimmende Pokemon kaarten zijn over het algemeen meer waard dan een kaart dat niet glimmend is. De exacte waarde van deze Holo’s hangt ervan af of de Pokémon kaart in kwestie common, uncommon of rare is.

  Conclusie
  Er zijn heel veel componenten waar je op moet letten bij het beoordelen van een kaart. Meestal geldt het: hoe zeldzamer het kaart is, is de kans groot dat het kaart heel veel waard is. Als de kaart in een goede staat is, dan nog meer.

  Als je net als wij ben en niet graag veel controleert om de waarde van je kaart te kennen, ga dan gewoon naar sites zoals eBay en TCGplayer.com en typ de naam en set/uitbreiding van je kaart, en je krijgt de prijs van de kaart onmiddellijk. 

  Waar moet je allemaal op letten?

  • Soort Pokémon set
  • Zeldzaamheid
  • Staat/conditie van het kaart
  • Getaxeerde kaart (PSA/Beckett/CGC) 

  Op zoek naar Pokemon kaarten artikelen? Bekijk ons assortiment op Mojocards.nl of bekijk ze hieronder! 


  Leave a comment

  Please note, comments must be approved before they are published

  Recommended

  Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
  news

  Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

    Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
  Jun 16, 2023
  Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
  news

  Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

  Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
  Jun 16, 2023
  Live opening
  news

  Live opening

  Nov 11, 2022
  Alles over Pokemon Silver Tempest
  news

  Alles over Pokemon Silver Tempest

  Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
  Sep 14, 2022