Hoe bewaar ik mijn Pokemon kaarten?

-
Hoe bewaar ik mijn Pokemon kaarten?

Hoe bescherm je je Pokemon kaarten?

Het verzamelen van Pokemon kaarten is op dit moment een van de populairste hobby's om aan te beginnen. Of het nu gaat om online speelgoedwinkels, Intertoys of een andere retailer, de TCG-producten lijken altijd uitverkocht te zijn. Met zo'n immense hype voor de TCG is het niet gek om in sommige gevallen een kaart te zien met een waarde van €200 of zelfs meer!

We proberen allemaal de meest begeerde chase kaarten te bemachtigen uit de boosterpacks die we openen, soms hebben we geluk en soms niet. Maar als we geluk hebben en uiteindelijk een zeldzame kaart of een geheime zeldzame kaart trekken, is het essentieel om deze waardevolle kaart veilig op te bergen, zodat u in ruil daarvoor een geweldige prijs krijgt.

Als je een Pokemon kaarten verzamelaar bent, weet je hoe kritiek de staat van de kaart is voor zijn waarde in de markt, dus hebben we besloten om enkele manieren op te schrijven die je zullen helpen om je kaarten op de best mogelijke manier op te slaan, zodat dat u een goede ROI (Return On Investment) maakt

Manieren om je Pokemon kaarten te verzamelen:

Als je eenmaal een kaart hebt getrokken waarvan je denkt dat deze erg waardevol is, behandel deze dan met de grootste zorg, buig hem niet of, erger nog, mors er iets op. Als je de kaart eenmaal hebt, kun je hem op veel manieren bewaren; hieronder heb ik je veel opties gegeven om uit te kiezen om je waardevolle TCG-kaarten te bewaren.

En wat uw normale kaarten betreft, u stapelt ze gewoon op en bergt ze op in een blik of een doos naar keuze.


Pokemon verzamelmappen

Een Pokemon verzamelmap (ookwel een "binder" genoemd)  is waarschijnlijk een van de beste manieren om je Pokemon kaarten te verzamelen als je een serieuze Pokemon verzamelaar bent. Binder is een goedkope optie, het heeft veel sleuven voor je kaarten en je kunt de kaarten zelfs in hun nummervolgorde rangschikken zoals te zien is aan de onderkant van de kaarten. Op deze manier is het gemakkelijker om te weten welke kaarten ontbreken en kun je ze afzonderlijk kopen. Meestal zijn binders het meest betrouwbaar voor het opbergen van waardevolle kaarten, omdat ze de kaart in plastic omhullen.

 

Sleeves

Als de binder te omvangrijk voor je is of je hebt om te beginnen niet veel kaarten, dan zijn individuele kaarthoezen (sleeves) een zeer haalbare optie. 


Toploaders

Een toploader is een hoesje dat gemaakt is van hard plastic. Hiermee kunnen je kaarten moeilijk je kaarten laten beschadigen. Als je eenmaal veel kaarten in afzonderlijke hoesjes hebt bewaard, kun je een toploader krijgen die deze hoesjes opbergen. Het is niet duur en je kunt het zelfs zelf maken als je weet hoe je karton moet snijden en het niet erg vindt om je handen een beetje vuil te maken met lijm.


Case van taxeren van kaarten

Pokemon Charizard PSA 8

Taxeren van je Pokémon kaarten kan best prijzig zijn. Maar als je een hele waardevolle kaart hebt, en je verwacht dat je kaart heel veel waard gaat worden, dan is het misschien de moeite waard om de waardevolle Pokemon kaart te taxeren. Op de datum van 10 december 2021, kan het taxeren bij de Amerikaanse bedrijven PSA & Beckett ongeveer 100 USD per kaart.

PSA of Beckett zijn de goede diensten en zullen ervoor zorgen dat jouw kaart(en) het bedrag krijgt dat jouw auto verdient. Je moet zeker voor deze optie gaan als je een zeer zeldzame kaart trekt.

Lees hier meer over taxeren van kaarten.


Inlijsten

Pokemon kaarten inlijsten

Dit is niet de meest populaire manier om kaarten te bewaren, maar we hebben besloten het toch op te nemen. Veel TCG-verzamelaars laten vaak hun hele TCG-collectie inlijsten, of alleen de zeldzame. Hierdoor kun je ze aan de muur hangen en pronken met de wereld, in tegenstelling tot de bovengenoemde methoden die in een hoekje van je huis blijven staan.

Iedereen verzamelt op zijn eigen manier. Ons advies is om de waarde van de kaart op te zoeken, en daarna verder te kijken naar hoe je het verzameld. Voor de rest kun je kijken naar de "hype" van de set. Pokémon CelebrationsPokemon Fusion Strike en Pokemon Brilliant Stars zijn de sets waar waardevolle "chase kaarten" bevatten die naar onze verwachting meer waard gaan worden in de toekomst. 


1 comment

  • Ronny

    Hoi, ik heb de base set holo allemaal psa 7. Ik wil deze inlijsten. Kan dat bij jullie uv beschermt en zo ja wat kost dit? Het zijn 16 holo kaarten.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Recommended

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022