(Leestijd: 3 minuten)
Als je Pokémon kaarten online koopt, kan je aan de hand van de foto's niet duidelijk zien of het gaat om een originele of een nep Pokémon kaart. We krijgen daarom vaak de vraag hoe je een nep Pokémon kaart kunt herkennen. Middels dit blog willen wij je enkele tips geven waar je op kan letten bij het aanschaffen van jouw Pokémon kaarten.
Pokémon is een van de populairste TCG kaartspellen in de wereld en heeft een enorme naamsbekendheid en fanbase gegenereerd. Dit komt onder andere door de Pokémon series op televisie. Pokémon kaarten zijn daarom over het algemeen ook vrij prijzig. Zo kost een Pokémon collection box al gauw tussen de 24,99,- en 99,95,- euro. En sommige kaarten zijn zelfs erg waardevol. Dit kan oplopen tot maar liefst 500.000 euro (Charizard base kaart eerste editie, red.). Zowel bij het kopen van de kaarten als bij het ruilen van de kaarten kan het zomaar voorkomen dat je een neppe kaart in bezit krijgt. En je kan je geld maar 1x uitgeven, dus wil er daarom wel zeker van zijn dat de kaarten die jij aanschaft ook échte Pokémon kaarten zijn. We zetten de punten waarop jij kan letten bij de aanschaf van de kaarten hieronder voor je op een rijtje.
Een pakje van 10 kaarten kost ongeveer 5,99 - 8,50 EUR. Bij een pakje kaarten krijg je vaak random kaarten met energy- en trainerkaarten. Natuurlijk hoop je op die ene V of VMAX Pokémon kaart, maar die zijn moeilijk te krijgen. Bij Mojocards.nl hebben we authentieke Pokémon kaarten bundels samengesteld met 20,25,50 of 100 kaarten. Hierbij geldt: 1 GX/EX kaart, 49 of 99 normale kaarten. De bundel van 50 kaarten bedraagt 18,95 EUR en de bundel van 100 bedraagt 28,95 EUR. = Wat voordeliger is dan hopen voor een hit in de packs. Bekijk onze collectie hier.
Mensen staan daarom soms bekend om hun nep kaarten te ruilen voor jouw waardevolle kaarten! (sommige zijn onbewust dat ze neppe kaarten bezitten!)
Daarom willen wij je via deze blog jullie uitleggen hoe je een neppe kaart kunt identificeren.
Hoe zie je dat een Pokémon kaart nep of echt is (samenvatting):
- Een nep kaart glimt, terwijl de echte kaart wat enigzins mat is;
- Een nep kaart ziet er lichter uit dan de echte kaart. Bij neppe kaarten zitten er nog een 'glans' op de kaart.
- Een nep kaart voelt gladder aan dan de echte kaart;
- Een nep kaart is meestal wat zwaarder dan een echte kaart;
- Een nep kaart is makkelijk te buigen;
- Een nep kaart heeft weleens spelfouten. Pokémons worden eventueel verkeerd gespeld.
Links: authentiek | Rechts: nep (bron: Pokegym.net)
Links: authentiek | Rechts: nep (bron: Pokegym.net)
1) Kleur
Hier kan je zien aan de kaarten dat de linkerkaart wat feller in de kleur is dan de rechter dit is soms een indicatie dat de kaart fake is (let op dit is niet altijd het geval) .
2) Spelfouten
Je kan een nep kaart ook herkennen aan spelfouten of een overdreven attack ,HP of verkeerde Pokemon naam. Op de afbeelding hieronder zie je dat de HP 9000 is en de tekst coin is verkeerd gespeld is, en de attack is overdreven hoog.
3) Tekst onderaan gecentreerd
Tegenwoordig staan op alle nieuwe Pokemon sets ook de tekst @jaartal/Pokemon/Nintendo/Creatures/GameFreak. Echter houdt niet in dat alle kaarten die dit niet bevatten nep zijn.
We kregen vaak de vraag waarom bij de andere kaart "GameFreak" stond, en bij de andere "Nintendo" of "Creatures". Dit zijn de drie bedrijven die licentiehouders van de Pokemon kaarten en staan daarom vermeldt op de kaarten.
Alle kaarten die voor 2019 zijn gemaakt zullen alleen de @jaartal/Pokemon op hun kaarttekst hebben staan, dus houd daar rekening mee.
4) Kaart doormidden scheuren?
Je hoort ook wel dat, als je een kaart door de midden scheurt, je kan zien dat je kaart fake is of niet. Deze methode raden wij echter niet aan, omdat je de kaart niet kunt herstellen na verscheuren. Daarnaast erg zonde om een echte (waardevolle) kaart te scheuren.
5) Kwaliteit
Nepkaarten geven meestal een heel andere gevoel dan de echte Pokémon kaarten, omdat het gemaakt is van andere materialen dan de originele Pokemon kaarten.
6) Formaat
Nepkaarten zijn soms ook een kleinere formaat dan de originele Pokémon kaarten.
7) Slechte kwaliteit regenboog
Maar je hebt toch ook echte regenboog Pokémon kaarten? Ja, dat klopt. Die hebben een pastel regenboog kleur (zie afbeelding hieronder).
Dit is het meest duidelijk te zien als je te maken hebt met een fake Pokemon kaart en gaat voornamelijk om de EX/GX Pokemon kaarten.
Een nep Pokémon kaart is meestal veel glimmender vergeleken met de echte versie. Daarnaast voelt een nep Pokémon kaart ook heel anders aan dan de originele versie. Daarom kun je een kaart die je wilt aanschaffen het best even vasthouden en wanneer je denkt een nep kaart in handen te hebben deze vergelijken met een kaart waarvan je wel zeker bent dat die echt is.
8) Verkooppunten
Haal de kaarten ook echt bij een betrouwbare (Pokémon) webshop of -winkel. Kijk goed naar de reviews en of ze een bepaalde webwinkel keur hebben. De meeste betrouwbare winkels hebben een social media pagina waar ze vaak contact hebben met hun klanten. Vermijd webwinkels zoals AliExpress en Wish als je op zoek bent naar echte kaarten.
Gelukkig kun je bij Mojocards.nl de originele kaarten kopen. We hebben de originele Pokémon tins, boxen, booster boxen en bundels. Bekijk hier onze Pokémon collectie.
Bekijk onze authentieke Pokémon kaarten hieronder!
Ik vind het een hele fijne app wand eerst wist ik niet wat het verschil was van echt of net maar nu ik het weet kan ik gewoon veilig pokemon kaarten ruilen.
hoe kun je zien dat de pokemon kaarten nep zijn