Hoe herken je een nep Pokémon kaart?

-
Hoe herken je een nep Pokémon kaart?

(Leestijd: 3 minuten)

We krijgen vaak de vraag hoe je een nep Pokémon kaarten kunt herkennen. Als je Pokémon kaarten online koopt, kan je aan de hand van de foto's niet duidelijk zien of het gaat om een originele of een nep Pokémon kaart.

Pokémon kaarten zijn over het algemeen prijzig. Dit komt omdat Pokémon een grote naamsbekendheid heeft onder andere de Pokémon series op televisie. Daarnaast kunnen sommige kaarten heel erg waardevol zijn. Ten slotte waarborgt Pokémon de kwaliteit van zijn kaarten.

Een pakje van 10 kaarten kost ongeveer 5,99 - 6,50 EUR. Bij een pakje kaarten krijg je vaak random kaarten met energy- en trainerkaarten. Natuurlijk hoop je op die ene V of VMAX Pokémon kaart, maar die zijn moeilijk te krijgen. Bij Mojocards.nl hebben we authentieke Pokémon kaarten bundels samengesteld met 20,25,50 of 100 kaarten. Hierbij geldt: 1 GX/EX kaart, 49 of 99 normale kaarten. De bundel van 50 kaarten bedraagt 18,95 EUR en de bundel van 100 bedraagt 29,95 EUR. Uiteindelijk kom je er goedkoper uit dan als je een pakje in de winkel koopt.  Bekijk onze collectie hier. 

Een Pokémon collection box kost ongeveer tussen de 24,99 - 99,95 EUR. Vaak ontvang je een grote- of een limited edition promo kaart erbij. Leuk voor de verzamelaars om in de collectie thuis te hebben!

Pokémon is een van de populairste TCG kaartspellen in de wereld, maar naast de enorme fanbase van Pokemon zijn sommige kaarten tegenwoordig ook erg veel waard. Mensen staan daarom soms bekend om hun neppe kaarten te ruilen voor jouw waardevolle kaarten! (sommige zijn onbewust dat ze neppe kaarten bezitten!)

Daarom willen wij je via deze blog jullie uitleggen hoe je een neppe kaart kunt identificeren.

Hoe zie je dat een Pokémon kaart nep of echt is (samenvatting): 

  • Een nep kaart glimt, terwijl de echte kaart wat enigzins mat is;
  • Een nep kaart ziet er lichter uit dan de echte kaart. Bij neppe kaarten zitten er nog een 'glans' op de kaart.
  • Een nep kaart voelt gladder aan dan de echte kaart; 
  • Een nep kaart is meestal wat zwaarder dan een echte kaart;
  • Een nep kaart is makkelijk te buigen;
  • Een nep kaart heeft weleens spelfouten. Pokémons worden eventueel verkeerd gespeld.

Pokemon nep of echte kaarten

Links: authentiek | Rechts: nep (bron: Pokegym.net)

 

Marshom Pokemon nep vs. echt

Links: authentiek | Rechts: nep (bron: Pokegym.net)

 

 

1) Kleur

Hier kan je zien aan de kaarten dat de linkerkaart wat feller in de kleur is dan de rechter dit is soms een indicatie dat de kaart fake is (let op dit is niet altijd het geval) .

 

 

2) Spelfouten

 Je kan een nep kaart ook herkennen aan spelfouten of overdreven attack ,HP of verkeerde Pokemon naam etc. Hier op deze afbeelding kan je zien dat de HP 9000 is en de tekst coin is verkeerd gespeld is, en de attack is overdreven hoog.

 

 3) Tekst onderaan gecentreerd

Tegenwoordig staan op alle nieuwe Pokemon sets ook de tekst @jaartal/Pokemon/Nintendo/Creatures/GameFreak, maar dit houdt niet in dat alle kaarten die dit niet bevatten nep zijn.

We kregen vaak de vraag waarom bij de andere kaart "GameFreak" stond, en bij de andere "Nintendo" of "Creatures". Deze drie bedrijven zijn licentiehouders van de Pokemon kaarten.

Alle kaarten die voor 2019 zijn gemaakt zullen alleen de @jaartal/Pokemon op hun kaarttekst hebben staan, dus houd daar rekening mee.

 

 

4) Kaart doormidden scheuren?

Je hoort ook wel dat, als je een kaart door de midden scheurt, je kan zien dat je kaart fake is of niet, maar deze methode zouden we zeker niet aanraden want echt of nep de kaart is dan niet meer te redden.

5) Kwaliteit

Nepkaarten geven meestal een heel andere gevoel dan de echte Pokémon kaarten, omdat het gemaakt is van andere materialen dan de originele Pokemon kaarten.

6) Formaat

Nepkaarten zijn soms ook een kleinere formaat dan de originele Pokémon kaarten.

7) Slechte kwaliteit regenboog

Maar je hebt toch ook echte regenboog Pokémon kaarten? Ja, dat klopt. Die hebben een pastel regenboog kleur (zie afbeelding hieronder).

 

Neppe pokemon kaarten

Dit is het meest duidelijk te zien als je te maken hebt met een Fake Pokemon kaart dit gaat voornamelijk om de EX/GX Pokemon kaarten

Het is natuurlijk lastiger te zien als je ze niet kunt vasthouden, maar de nep Pokemon kaarten zijn meestal veel te glimmend vergeleken met de echte versie. De echte Pokemon kaarten voelen ook heel anders dan de originele versie. Als je denkt dat je te maken hebt met een fake kaart. Vergelijk het dan met een kaart dat je zeker bent dat echt is.

8) Verkooppunten

Haal ze ook echt bij een betrouwbare (Pokémon) webshop of winkel. Kijk goed naar de reviews en of ze een bepaalde een webwinkel keur hebben. De meeste betrouwbare winkels hebben ook een social media pagina waar ze vaak contact hebben met hun klanten. Vermijd webwinkels zoals AliExpress en Wish als je op zoek bent naar echte kaarten.

Gelukkig kun je bij Mojocards.nl de originele kaarten kopen. We hebben de originele Pokémon tins, boxen, booster boxen en bundels. Klik hier voor onze Pokémon collectie.

 

Bekijk onze authentieke Pokémon kaarten hieronder! 

 


1 comment

 • murielle

  hoe kun je zien dat de pokemon kaarten nep zijn


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Recommended

Top 10 duurste Pokemon 1st edition-base set kaarten in 2022
news

Top 10 duurste Pokemon 1st edition-base set kaarten in 2022

Top 10 duurste Pokemon 1st edition- Base set kaarten in 2022 De base set wordt geliefd door de...
Jan 15, 2022
Pokemon kaarten boxen releases januari 2022
news

Pokemon kaarten boxen releases januari 2022

Ten eerste de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Ook The Pokémon Company heeft nieuwe boxen die eindelijk...
Jan 11, 2022
Wat is de Pokemon base set?
news

Wat is de Pokemon base set?

Als je onlangs kennis hebt gemaakt met de Pokemon TCG, heb je de term Pokemon Base Set misschien...
Jan 09, 2022
Alles over Pokemon Sword & Shield 10.5 (zomer editie?!)
news

Alles over Pokemon Sword & Shield 10.5 (zomer editie?!)

Een "Sword & Shield 10.5"-set wordt op 17 juni 2022 in het Engels uitgebracht! Dit betekent dat het weer...
Jan 03, 2022