Alles wat je moet weten voordat je je kaarten naar PSA stuurt

-
Alles wat je moet weten voordat je je kaarten naar PSA stuurt

Alles wat je moet weten voordat je je kaarten naar PSA stuurt.

In oktober 2021 hebben wij voor het eerst Pokemon kaarten laten graden bij PSA. Het was een spannend proces, maar achteraf het helemaal waard. De kaarten zien hierdoor veel beter uit, en mochten we het ooit willen verkopen hierdoor zullen de kaarten meer waard zijn dan ungraded kaarten.

PSA staat voor Professional Sport Authenticator. PSA is 's werelds grootste externe authenticatiebedrijf; de brancheleider op het gebied van kaartbeoordeling en authenticatie van handtekeningen. PSA is gevestigd in New Port Beach in de Verenigde Staten.

De voordelen van grading bij PSA is voornamelijk de naamsbekendheid en de zekerheid dat je met een legitiem bedrijf te maken hebt vanwege de bekendheid. De waarde liggen daarom ook bij PSA kaarten hoger dan andere kaarten taxeer bedrijven. 

Nadelen van PSA zijn voornamelijk dat het lang kan duren voordat jouw kaarten worden beoordeeld. Daarnaast moet je ook wat geld voor bijleggen om je kaarten überhaupt te laten taxeren. Je betaalt ongeveer 100 euro per kaart. Daarnaast heeft PSA geen "sub-grading" dus jouw kaart kan geen halve waardering krijgen zoals een 9.5 of 8.5. 

De huidige tarieven en informatie kun je vinden op: www.psacard.com/services/tradingcardgrading

De meest waardevolle Pokémon-kaarten | Game Mania

1. Voorbereiding 

Oké, je hebt besloten om je kaarten op te sturen naar PSA grading. Je moet dan eerst een account aanmaken op https://www.psacard.com/ voordat je kaarten kan indienen. Waar moet je dan opletten? 

 • Kaarten moeten zo "clean" mogelijk zijn dus geen witte spots aan op de kaarten voor achterkant en zijkanten.
 • Geen vieze vlekken op de kaart zoals vettig handige afgedrukt op de kaart.
 • Belangrijk om goed te checken dat je geen neppe kaart opstuurt dit word door psa niet geaccepteerd en je geld wordt dan niet teruggestort. Let hier goed op. Lees hier ons andere blog over nep Pokemon kaarten: https://mojocards.nl/blogs/pokemon-blog/fake-vs-real-pokemon-kaarten-hoe-herken-je-een-neppe-pokemon-kaart
 • Centering van de kaarten is ook erg belangrijk dat houd in dat de kaarten wel alles in midden moet zitten soms is de centering af dan is bijvoorbeeld de kaarten aan de zijkanten wat grotere dan andere kaarten hier een kleine voorbeeld maar dit is erg overdreven maar let er goed op.

 

1.1 Stap voor stap: je kaarten versturen naar PSA

Nu je je kaarten hebt geselecteerd die je wilt opsturen naar PSA, gaan we door naar het indienen van de kaarten op PSAcard.com. Dit is hoe wij het deden:

LET OP! Alles is wel in het Engels dus als je daar moeite mee hebt kan je google translate of een vriend of vriendin vragen of ze het kunnen vertalen voor je.

 1. Maak dan bij PSA een account aan https://www.psacard.com/ 

 2. Eenmaal je account aangemaakt klik je rechts boven op de blauwe knop met submit en dan kan je hier op klikken en dan kan je beginnen.

 3. Nu kom je op een pagina. Hier kan je links boven aangeven " Start New" submission klik daar op. Dan kom je op een pagina met Item Type en klik je item die je wil graden dus al je gewone pokemon kaarten wilt graden dus niet jumbo of non pokemon kaarten moet je op deze opties kiezen.

 4. Dan kom je bij de 2e stap van PSA. Hier moet je aangeven wat je wil doen je wilt hier dus laten graden dus kies je de grading optie daarnaast geven ze nog 5 andere services maar in de meeste gevallen vallen mensen hier niet onder. Je zou dan zou nog even advies kunnen vragen maar voor nu is het voor de algemene persoon dus dan kies je "Optie 1: No autograph Authentication".

 5. Dan kom je bij de service level. Hier kies je met welke methode je wilt op sturen we gaan hiervoor regular want dat is het goedkoopst maar let wel op dat via deze methode de shipping erg lang kan duren denk aan 1 jaar zelfs.

 6. De volgende pagina "Item Entry". Hier vul je in welke kaart je invoert dus NIET bijvoorbeeld charizard hele mooie. Maar echte de volledige description dus houd in Van welke set is dit holo/reverse of non holo, Vmax,V kaart, Etc. en de kwantiteit dus stuur je 1 op vul 1 dan 1 dus hier een voorbeeld 2021 Pokemon Swsh Black Star Promo 133 Lance's Charizard V Celebrations Collection hier heb charizard celebration promo gekozen. Je hebt ook nog staan declared value total dus hier geef je aan wat de prijs waard is eenmaal als die gegraded is dus als psa 10 is denk dat kaart minimaal 50 euro waard is. Tot slot "save" je progress.

 7. Kies je shipping methode. In de meeste gevallen moet je insured shipping selecteren voor het geval dat er iets mis gaat met de post. Goed opletten dat je adres volledig is. Dat zie je aan de linkerkant van de pagina. Hieronder moet je creditcard gegevens invoeren, want PSA accepteert alleen creditcards.
 8. Als je stap 6 en 7 hebt afgerond dan krijg nog formulieren om in te vullen je moet ze stap voor stap volgen.

1.2 Kaarten zo goed mogelijk beschermen

 1.  Zorg ervoor dat je kaarten in een sleeve zitten. Niet te strak, maar ook niet te losjes zo verkom dat je kaarten tijdens het verzenden teveel gaan schuiven. Naast een gewone sleeve doe je ze nog in een daarna doe je ze nog in een card saver dat is beter dan top loader zo verkom je enige onnodige beschadigen en is voor PSA zelf makkelijker het eruit te halen. Ook niet te vergeten : als je nog hebt plak notitie op je sleeve zodat de psa mensen je kaart makkelijk uit de card saver kan halen voor grading dan zou het zo eruit moeten zien:

source photo: prefessorJay

Hierbij nog een bron op de officiele website van PSA zelf met extra uitleg over het versturen naar PSA: https://www.psacard.com/submissions/shipguide

2. Versturen

Het versturen is het minst moeilijke proces, maar houd er wel rekening mee dat je je kostbare Pokemon kaarten wel verzekerd en express shipping opstuurt. Dit zorgt ervoor dat je pakket zo snel en goed mogelijk wordt opgestuurd. Nadat je je kaarten hebt aangemeld bij PSA, moeten je kaarten binnen 30 kalenderdagen bij ze binnen zijn. 

Als je met USPS verstuurd, dan kun je je opsturen naar:

PSA

P.O. Box 6180

Newport Beach

CA 92658

United States of America

 

Mocht je met PostNL versturen, dan kun je het beste versturen naar: 

PSA
1610 E. St Andrew Place Ste. 150
Santa Ana, CA 92705

 

3. Beoordeling

Het wachten op een beoordeling duurde bij ons circa 3 weken. Daarna werd het ook meteen teruggestuurd naar ons. Beoordeling krijg je in je PSA account van 1 t/m 10. 1 = laagst en 10 = hoogst. 

Waar moet ik rekening mee houden?

1. Kosten

Er kwamen toch wel kosten bij kijken. Wij hebben 150 US dollar per kaart moeten betalen. Daarnaast kwamen er verzendkosten voor heen en weer ook bij. Dat was bij ons in totaal 120 US dollar. Tot slot kwam de invoerkosten erbij toen we de kaarten terugkregen. Invoerkosten wordt opgesplitst in 21% btw + afhandelingskosten van de douane.

2. Verzenden

We hadden problemen tijdens het verzenden. De Amerikaanse douane had ons pakket tegengehouden, omdat ze niet zeker wisten over het inhoud. Dit hadden wij in de Nederlandse taal ingevoerd, maar niet in het Engels. Schrijf dus bij de douaneverklaring altijd in het Engels. 

Onze vervoerder van PostNL verstuurde blijkbaar niet naar een PO box (postbus), waardoor de douane of het postbedrijf niet kon versturen naar PSA. 

3. Beoordeling

Beoordelingen worden niet toegelicht. Het kan te maken hebben met centrering, oppervlakken en algemene conditie. Je krijgt een cijfer van 1 t/m 10.  

Conclusie 

Wij vonden het een spannende ervaring. Het was voor ons de eerste keer en we hadden onze onzekerheden of het allemaal goed zal komen. We zullen in de toekomst meer Pokemon kaarten opsturen naar PSA. Voor nu wachten we af dat de tarieven omlaag gaan. De tarieven zijn momenteel (januari 2022) heel erg hoog.

PSA is geen goedkope methode om je kaarten te laten graden en je hebt zeker ook goedkopere grading services. Lijstje met betrouwbare grading bedrijven kun je hier vinden: grading lijst.

Over Mojocards.nl

Op Mojocards.nl kun je terecht voor originele Pokémon tcg en accessoires. Voor 15.00 uur besteld = direct verzonden. Bekend van Enzo Knol en TikTok. 200+ positieve reviews. Bekijk ons assortiment www.mojocards.nl


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Recommended

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
news

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
news

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
news

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
news

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022