Hoe herken je een neppe Pokémon kaart?

-
Hoe herken je een neppe Pokémon kaart?

(Leestijd: 3 minuten)

We krijgen vaak de vraag hoe je een neppe Pokémon kaarten kunt herkennen. Als je Pokémon kaarten online koopt, kan je aan de hand van de foto's niet duidelijk zien of het gaat om een authentieke of een neppe Pokémon kaart.

Pokémon kaarten zijn over het algemeen best prijzig. Dit komt omdat Pokémon een grote naamsbekendheid (merkbekendheid) heeft door onder andere de Pokémon series op televisie. Daarnaast kunnen sommige kaarten heel erg waardevol zijn. Ten slotte waarborgt Pokémon de kwaliteit van haar kaarten. 

Aan welke prijzen moet je dan denken? Per pakje van 10 kaarten kost ongeveer 5,99 - 6,50 EUR.  Bij een pakje kaarten krijg je vaak random kaarten met energy- en trainer kaarten. Natuurlijk hoop je op die ene V of VMAX Pokémon kaart, maar die zijn moeilijk te krijgen. Bij Mojocards.nl hebben we authentieke Pokémon kaarten bundels samengesteld met 20,25,50 of 100 kaarten. Hierbij geldt: 1 GX/EX kaart, 49 of 99 normale kaarten. De bundels van 50 kaarten bedraagt 18,95 EUR en de bundels van 100 bedraagt 29,95 EUR. Uiteindelijk kom je er goedkoper uit dan als je een pakje in de winkel koopt.  Bekijk onze collectie hier. 

Een Pokémon collection box kost ongeveer tussen de 24,99 - 99,95 EUR. Vaak ontvang je een grote- of een limited edition promo kaart erbij. Leuk voor de verzamelaars om in de collectie thuis te hebben!

Pokémon is een van de populairste TCG kaartspellen in de wereld, maar naast de enorme fanbase van Pokemon zijn sommige kaarten tegenwoordig ook erg veel waard mensen staan daarom soms bekend om hun neppe kaarten te ruilen voor jouw waardevolle kaarten! ( sommige zijn onbewust dat ze neppe kaarten bezitten!)

Daarom willen wij je via deze blog jullie uitleggen hoe je een neppe kaart kunt identificeren.

Hoe zie je dat een Pokémon kaart nep of echt is (samenvatting): 

  • Een neppe kaart glimt, terwijl de echte kaart wat matte is;
  • Een neppe kaart ziet er lichter uit dan de echte kaart. Bij neppe kaarten zitten er nog een 'glans' op de kaart.
  • Een neppe kaart voelt gladder aan dan de echte kaart; 
  • Een neppe kaart is meestal wat zwaarder dan een echte kaart;
  • Een neppe kaart is makkelijk te buigen;
  • Een neppe kaart heeft weleens spelfouten. Pokémons worden eventueel verkeerd gespeld.

Pokemon nep of echte kaarten

Rechts: authentiek | Links: nep (bron: Pokegym.net)

 

Marshom Pokemon nep vs. echt

Rechts: authentiek | Links: nep (bron: Pokegym.net)

 

 

1) Kleur

Hier kan je zien aan de kaarten dat de linker kaart wat feller in de kleur is dan de rechter dit is soms een indicatie dat de kaart fake is (let op is niet altijd het geval) 

 

 

2) Spelfouten

 Je kan een neppe kaart ook herkennen aan spelfouten of overdreven attack ,HP of verkeerde Pokemon naam etc. Hier op deze afbeelding kan je zien dat de HP 9000 is en de tekst coin is verkeerd gespellt is,en de attack is overdreven hoog etc.

 

 3) Tekst onderaan gecentreerd

Tegenwoordig staan op alle nieuwe Pokemon sets ook de tekst @jaartal/Pokemon/Nintendo/Creatures/GameFreak, maar dit houd niet in dat alle kaarten die dit niet bevatten nep zijn.

We kregen vaak de vraag waarom bij de andere kaart "GameFreak" stond, en bij de andere "Nintendo" of Creatures. Deze drie bedrijven zijn licentie houders van de Pokemon kaarten.

De rede dat wij dit erin stoppen is om verwarring te verkomen sinds er veel vraag naar een is. Alle kaarten dat van 2020 komen zullen deze tekst bevatten dus als iemand aangeeft dat kaart van de nieuwste set komt van 2020 of nieuwer en heeft deze tekst niet dan is het bijna 100% nep ,maar alle kaarten dat voor 2019 zijn gemaakt zullen alleen de @jaartal/Pokemon op hun kaart tekst staan. dus hou hier rekening mee.

 

 

4) Kaart doormidden scheuren?

Tegenwoordig gaat er ook over als je kaart doormidden scheurt dat je kan zien dat je kaart fake is of niet maar deze methode zou ik zeker niet aanraden want echt of nep de kaart is dan niet meer te redden.

 

5) Kwaliteit

Nep kaarten geven meestal een hele andere gevoel dan de echte Pokémon kaarten vanwege dat ook van andere materiaal is gemaakt dan de originele versie.

6) Formaat

Nep kaarten zijn soms ook een kleinere formaat dan de originele Pokémon kaarten.

7) Slechte kwaliteit regenboog

Maar je hebt toch ook echte regenboog Pokémon kaarten? Ja, dat klopt. Die hebben een pastel regenboog kleur (zie afbeelding hieronder).

 

Neppe pokemon kaarten

Dit is de meest duidelijk te zien als je te maken hebt met een Fake Pokemon kaart dit gaat voornamelijk om de EX/GX Pokemon kaarten

Je kan het natuurlijk lastiger zien dan als je echt vasthoud, maar de neppe Pokemon kaarten zijn meestal veels te glimmend vergeleken met de echte versie. De echte Pokemon kaarten voelen ook heel anders dan de originele versie. Als je denkt dat je te maken hebt met een fake kaart. Vergelijk het dan met een kaart dat je zeker bent dat echt is.

8) Verkooppunten

Haal ook echt bij een betrouwbare (Pokémon) webshop of winkel. Kijk goed naar de reviews en of ze bepaalde een webwinkelkeur hebben. De meeste betrouwbare winkels hebben ook een social media pagina waar ze vaak contact hebben met hun klanten. Vermijd webwinkels zoals AliExpress en Wish. 

Gelukkig kun je ze bij Mojocards.nl de originele kaarten kopen. We hebben de originele Pokémon tins, boxen, booster boxen en bundels. Klik hier voor onze Pokémon collectie.

 

Bekijk onze authentieke Pokémon bundels hieronder! 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Recommended

Beste Pokemon investering in 2021
News

Beste Pokemon investering in 2021

De beste Pokemon investering in 2021 Er zijn in 2020 veel verschillende Pokémon kaarten producten uitgekomen. Ben je...
Oct 25, 2021
Top 10 waardevolle kaarten uit Pokemon Celebrations!
News

Top 10 waardevolle kaarten uit Pokemon Celebrations!

Top 10 meest waardevolle kaarten uit de Pokemon Celebrations Set! Pokemon viert zijn 25-jarig jubileum door verschillende legendarische...
Oct 21, 2021
Pokemon Celebrations 25th Anniversary set onthuld
News

Pokemon Celebrations 25th Anniversary set onthuld

Pokemon Celebrations (25th Anniversary) De set waar elke Pokemon liefhebber het hele jaar al op zat te wachten. De...
Oct 15, 2021
Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield Evolving Skies!
News

Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield Evolving Skies!

Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield - Evolving Skies De Evolving Skies-set is een van de beroemdste...
Oct 14, 2021