Dit zijn de top 3 duurste Pokemon kaarten ooit!

-
Dit zijn de top 3 duurste Pokemon kaarten ooit!

Dit zijn de duurste Pokémon kaarten ter wereld!

Updated: 21 november 2021

Er zijn door de jaren heen heel veel verschillende Pokémon kaarten uitgebracht. Niet iedere kaart is echter evenveel waard. Er zijn een aantal kaarten die namelijk veel meer waard zijn dan anderen. Waar je voor nog géén €10 bij MojoCards 50 energie kaarten kunt kopen, zijn er ook kaarten die tientallen tot honderden euro’s waard zijn.

Veel mensen vragen zich dan ook af: wat zijn de duurste Pokémon kaarten ooit? Geloof het of niet, sommige Pokémon kaarten zijn tienduizenden euro’s waard! Wij hebben een lijstje gemaakt van de zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ter wereld. Tevens zijn deze kaarten ook zeldzame Pokemon kaarten.


3. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo| € 318.559 

Deze geweldige Blastoise kaart kwam in 1998 uit, maar is pas dit jaar (2021) ontdekt. De prototype Blastoise-kaarten met zwarte randen uit 1998 gevonden en beoordeeld. Deze kaart zat in een map vol Magic the Gathering-kaarten, geschonken aan een bekende fan in die gemeenschap van een ex-medewerker van de Wizards.)

De kaart met de Magic: the gathering achterkant is verkocht geweest tijdens een veiling van Heritage auctions in januari 2021 voor maar liefst 318.559 euro en daarom staat deze kaart in de top 3 in deze lijst van duurste Pokemon kaarten.

afbeelding

 

2. Eerste editie Holo Charizard BGS10 | €400.000+

Het is waarschijnlijk de bekendste kaart als je verzamelaars vraagt naar ‘zeldzame en dure Pokémon kaarten’.

Charizard is vanaf het ontstaan van Pokémon al één van de favoriete wezens voor veel fans. Toen de Pokémon TCG uitkwam was het dan ook niet gek dat de holographic Charizard de gaafste kaart uit de zet was. In 2017 zorgde deze kaart echter weer voor veel spektakel. Op het Amerikaanse Ebay werd een perfect BGS 10 exemplaar voor maarliefst €45.500 verkocht aan een verzamelaar.

Maar denk niet dat iedere oude Charizard zoveel op kan leveren: Dit exemplaar is in uitzonderlijke staat. Om een BGS 10 waardering te krijgen van Beckett (de grootste en belangrijkste Grader ter wereld) moet een kaart compleet feilloos zijn. De randen van de kaart, de voor en achterkant, de belettering, maar ook de printkwaliteit en rechtheid moeten perfect zijn. Minder dan 5% van de Pokémon kaarten kunnen een BGS 10 halen, zelfs als ze nieuw uit een pakje komen.

Charizard PSA 10

Bron: Beckett 

 1. Pokémon Illustrator CoroCoro Promo | €183.000+ / €2.450.000+

De duurste Pokémon kaart ooit verkocht is uitgegeven tussen 1997 en 1998 door het CoroCoro Magazine. Een tijdschrift dat vaak nauw samenwerkt met The Pokémon Company.

In een officiële wedstrijd konden lezers hun zelf ontworpen Pokémon kaarten opsturen, waarna deze werden beoordeeld door een vakjury. Slechts 39 winnaars gedurende een jaar lange wedstrijd hebben deze kaart gewonnen, die speciaal ontworpen is voor deze amateur kaart ontwerpers. De jury keek naar het ontwerp, de afbeelding en de zelfbedachte aanvallen op de Pokémon kaart.

In 2019 werd een PSA-9 (vergelijkbaar met een BSG-9 waardering) verkocht voor maarliefst $195.000, wat meer dan €183.000 is. Sindsdien is er

steeds meer interesse gekomen vanuit grote en rijke verzamelaars naar unieke en dure Pokémon kaarten. Op het moment van schrijven (eind 2020) staat eenzelfde PSA-9 exemplaar te koop voor maar liefst 3 miljoen dollar.

Illustrator card

Bron: Bulbapedia

Disclaimer: De waarde kunnen al inmiddels hoger liggen dan dit artikel, vandaar dat er een plusteken naast de prijzen staan. Laatste update heeft plaatsgevonden op 21 november 2021.

 

Wil jij je verzameling uitbreiden of wil je beginnen met sparen van Pokémon kaarten? Klik hier om onze Pokémon assortiment te bekijken.


2 Kommentare

  • vet duur bro

    echt zoveel geld heeft de koning niet eens

  • Ryan

    Meer Pikachus hebben


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

EMPFOHLEN

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
Blog

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
Blog

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
Blog

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
Blog

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022