Hoe lees je een Pokemon kaart?

-
Hoe lees je een Pokemon kaart?

Hoe lees je een Pokémon kaart?

Je hebt een Pokemon kaart. Mooi allemaal, maar wat betekenen alle symbolen op een Pokemon kaart? Wij leggen alle Pokemon symbolen en kenmerken uit, zodat je weet welke kaart in het spel het sterkst is, en welke Pokemon kaart het meeste geld waard is.

Op elke Pokemon kaart staan heel veel symbolen en tekens. Sommige bepalen hoe je de kaart in het Pokemon spel kan gebruiken, andere zeggen meer iets over de serie of set waarin de kaart behoort of hoe zeldzaam hij is. Wij leggen hieronder alle symbolen uit:

Naam van Pokemon:

Gelijk links boven kun je de naam van de Pokémon vinden. Als de naam niet
overeenkomt met de Pokémon op de afbeelding kan je al vanuit gaan dat het een neppe kaart is. Houd daar dus rekening mee. 

       

 

Linksboven kan je ook zien welke "stage" de Pokemon zich bevindt.
Je kan hier zien van welke base stage het zich bevond.

Single Strike- en Rapid Strike:

The Pokemon Company heeft iets bijzonders toegevoegd aan de collectie Pokemon Battle Styles & Fusion Strike. Bij sommige kaarten komt er een nieuwe typen Pokemon kaarten. De extra sterke Single Strikers en Rapid Strikers zijn een ideale toevoeging aan het deck van spelers van de Pokémon Trading Card Game. Je herkent deze kaarten aan een rood (Single Strike) of blauw (Rapid Strike) label rechtsboven op de kaart, net onder het energiesymbool en de HP van de Pokémon.

Single Strike: Pokémon kaarten met extra sterke aanvallen, die je tegenstander knock-out kunnen laten gaan met één beurt.

Rapid Strike: Pokémon kaarten met speciale slimme en technische aanvallen, waarbij je bijvoorbeeld in je deck mag zoeken naar een bijpassende trainerkaart voor extra effect.

Illustrator van de Pokemon kaart

Het belangrijkste onderdeel van de Pokemon kaart: de illustratie want dat is de reden waarom je voor bepaalde gaat hoe gaver de kaart eruit ziet hoe meer je aanschaft om het te proberen te krijgen.
Linksonder hier is de ontwerper van de Pokémon kaart.
Hier geeft de Symbool aan van welke set deze kaart komt. 
Hier zie je het kaart nummer gevolgd door het totaal aantal Pokemon kaarten in de Set. Als het eerste nummer hoger is dan het totaal, heb je te maken met een Secret Rare Pokemon kaart.
 

Elke Pokemon kaart Common, Uncommon of Rare. Dit wordt uitgebeeld met een rondje, ruitje of ster. Daarnaast bestaan er nog speciale promotie kaarten, er staat dan ergens op de kaart een promo logo.          

Uitgave

Hier kan je vinden welk jaar de kaart is uitgebracht. 

Ability/sterkte 

Hier staan de speciale aanvallen van de kaart en de special ability als die het kaart heeft.

 

Type Pokemon

Rechts boven zie je een symbool dat geeft aan wat voor type de kaart is. Rayquaza is een Dragon (draken) type, en het nu geeft witte symbool aan met een draak erin.

 

HP van een Pokemon kaart

HP staat voor Hit Points, oftewel de grootte van de schade (damage) dat een Pokemon aan kan. Hoe hoger, hoe sterker de Pokemon is. let wel op of de HP wel klopt sommige neppe kaarten hebben dan 9999 hp dat is dan een neppe Pokemon kaart. Lees hier meer over hoe je een neppe Pokemon kaart herkent. 

Zwaktes en weerstand.

Rechts onderin in het balkje geeft aan wat de zwaktes en weerstand het kaart heeft.

Hopelijk weet je vanaf nu hoe je een Pokémon kaart kunt lezen. Mocht je nog vragen hebben, laat het weten via info@mojocards.nl


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

EMPFOHLEN

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!
Blog

Duik in de Nostalgie met de Pokemon 151 TCG Set!

  Pokemon-fans van over de hele wereld, maak je klaar om terug te keren naar de begindagen van...
Jun 16, 2023
Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet
Blog

Alles over de nieuwe Pokémon era: Scarlet & Violet

Pokemon Sword & Shield - Crown Zenith is pas een maandje oud, maar de nieuwe Pokemon kaarten series...
Jun 16, 2023
Live opening
Blog

Live opening

Nov 11, 2022
Alles over Pokemon Silver Tempest
Blog

Alles over Pokemon Silver Tempest

Nou, het wachten is voorbij. De releasedatum voor de Pokemon Silver Tempest is bekend. We weten eindelijk meer...
Sep 14, 2022