Top 3 duurste Pokémon kaarten ooit!

-
Top 3 duurste Pokémon kaarten ooit!

Dit zijn de duurste Pokémon kaarten ter wereld!

Er zijn door de jaren heen heel veel verschillende Pokémon kaarten uitgebracht. Niet iedere kaart is echter evenveel waard. Er zijn een aantal kaarten die namelijk veel meer waard zijn dan anderen. Waar je voor nog géén €10 bij MojoCards 50 energie kaarten kunt kopen, zijn er ook kaarten die tientallen tot honderden euro’s waard zijn.

Veel mensen vragen zich dan ook af: wat zijn de duurste Pokémon kaarten ooit? Geloof het of niet, sommige Pokémon kaarten zijn tienduizenden euro’s waard! Wij hebben een lijstje gemaakt van de zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ter wereld. Tevens zijn deze kaarten ook zeldzame Pokemon kaarten.


3. Hyper Test University promo Magikarp | €14.000+

Als men denkt aan de duurste Pokémon kaarten ooit gemaakt, dan denkt men natuurlijk aan zeldzame en iconische kaarten zoals een eerste editie charizard of een speciale uitgave Pikachu kaart. Dit is echter een Pokémon kaart die men niet snel zou verwachten in een lijst met dure kaarten: Magikarp.

Deze speciale promo Magikarp werd uitgegeven als onderdeel van de Tamamushi University Hyper Test in 1998 in Osaka, Japan. Tijdens dit tweedaagse evenement zouden 1000 van deze kaarten worden uitgereikt aan winnaars. Hoeveel er daadwerkelijk nog in circulatie zijn is onbekend. 

In Juni 2020 werd een exemplaar geveild voor $17,500, ofwel meer dan €14.000. Hiermee is het zonder twijfel de duurste Magikarp ter wereld.

Magikarp PSA 10

Bron: Bulbapedia

 

2. Eerste editie Holo Charizard BGS10 | €400.000+

Het is waarschijnlijk de bekendste kaart als je verzamelaars vraagt naar ‘zeldzame en dure Pokémon kaarten’.

Charizard is vanaf het ontstaan van Pokémon al één van de favoriete wezens voor veel fans. Toen de Pokémon TCG uitkwam was het dan ook niet gek dat de holographic Charizard de gaafste kaart uit de zet was. In 2017 zorgde deze kaart echter weer voor veel spektakel. Op het Amerikaanse Ebay werd een perfect BGS 10 exemplaar voor maarliefst €45.500 verkocht aan een verzamelaar.

Maar denk niet dat iedere oude Charizard zoveel op kan leveren: Dit exemplaar is in uitzonderlijke staat. Om een BGS 10 waardering te krijgen van Beckett (de grootste en belangrijkste Grader ter wereld) moet een kaart compleet feilloos zijn. De randen van de kaart, de voor en achterkant, de belettering, maar ook de printkwaliteit en rechtheid moeten perfect zijn. Minder dan 5% van de Pokémon kaarten kunnen een BGS 10 halen, zelfs als ze nieuw uit een pakje komen.

Charizard PSA 10

Bron: Beckett 

 1. Pokémon Illustrator CoroCoro Promo | €183.000+ / €2.450.000+

De duurste Pokémon kaart ooit verkocht is uitgegeven tussen 1997 en 1998 door het CoroCoro Magazine. Een tijdschrift dat vaak nauw samenwerkt met The Pokémon Company.

In een officiële wedstrijd konden lezers hun zelf ontworpen Pokémon kaarten opsturen, waarna deze werden beoordeeld door een vakjury. Slechts 39 winnaars gedurende een jaar lange wedstrijd hebben deze kaart gewonnen, die speciaal ontworpen is voor deze amateur kaart ontwerpers. De jury keek naar het ontwerp, de afbeelding en de zelfbedachte aanvallen op de Pokémon kaart.

In 2019 werd een PSA-9 (vergelijkbaar met een BSG-9 waardering) verkocht voor maarliefst $195.000, wat meer dan €183.000 is. Sindsdien is er

steeds meer interesse gekomen vanuit grote en rijke verzamelaars naar unieke en dure Pokémon kaarten. Op het moment van schrijven (eind 2020) staat eenzelfde PSA-9 exemplaar te koop voor maar liefst 3 miljoen dollar.

Illustrator card

Bron: Bulbapedia

Disclaimer: De waarde kunnen al inmiddels hoger liggen dan dit artikel, vandaar dat er een plusteken naast de prijzen staan. 

 

Wil jij je verzameling uitbreiden of wil je beginnen met sparen van Pokémon kaarten? Klik hier om onze Pokémon assortiment te bekijken.


Laat een reactie achter

Plaats een notitie. Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

AANBEVOLEN

Beste Pokemon investering in 2021
News

Beste Pokemon investering in 2021

De beste Pokemon investering in 2021 Er zijn in 2020 veel verschillende Pokémon kaarten producten uitgekomen. Ben je...
Oct 25, 2021
Top 10 waardevolle kaarten uit Pokemon Celebrations!
News

Top 10 waardevolle kaarten uit Pokemon Celebrations!

Top 10 meest waardevolle kaarten uit de Pokemon Celebrations Set! Pokemon viert zijn 25-jarig jubileum door verschillende legendarische...
Oct 21, 2021
Pokemon Celebrations 25th Anniversary set onthuld
News

Pokemon Celebrations 25th Anniversary set onthuld

Pokemon Celebrations (25th Anniversary) De set waar elke Pokemon liefhebber het hele jaar al op zat te wachten. De...
Oct 15, 2021
Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield Evolving Skies!
News

Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield Evolving Skies!

Top 5 waardevolle kaarten uit Sword & Shield - Evolving Skies De Evolving Skies-set is een van de beroemdste...
Oct 14, 2021